Uvařte si originální omáčku z domácích surovin
Budete potřebovat: | |
Ostružiny | 400g |
Ocet Balsamico | 30ml |
Surový třtinový cukr | 80g |
Šalotka | ½ |
Hořčičná semínka | 2lžíce |
Sůl a čerstvě namletý pepř |
Jako první ostružiny umixujeme v o něco vyšším hrnci. Ostružinovoukaši ohřejeme spolu s octem a cukrem a mírně povaříme.
Půlku šalotky nakrájíme na drobno a přidáme do ještě tepléomáčky ostružin.
Hořčičná semínka co nejjemněji rozmixujeme a vmícháme je dochladnoucí směsi.
Všechno poté ještě jednou krátce ohřejeme, přidáme sůl, pepřa podle chuti můžeme přidat ještě trochu třtinového cukru. Vše nalijeme doláhví a můžeme zasterilizovat. V lednici pak omáčka po otevření vydržíněkolik týdnů.
Vlastně vyrobená hořčičná omáčka poslouží jako skvělý doplněk vaší příští grilovací párty.
Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?
Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.
Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel
Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.
Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.