Ostružinová hořčice


Uvařte si originální omáčku z domácích surovin

Hodnocení

Budete potřebovat:

Ostružiny400g
Ocet Balsamico30ml
Surový třtinový cukr80g
Šalotka½
Hořčičná semínka2lžíce
Sůl a čerstvě namletý pepř
1.

Jako první ostružiny umixujeme v o něco vyšším hrnci. Ostružinovoukaši ohřejeme spolu s octem a cukrem a mírně povaříme.

2.

Půlku šalotky nakrájíme na drobno a přidáme do ještě tepléomáčky ostružin.

3.

Hořčičná semínka co nejjemněji rozmixujeme a vmícháme je dochladnoucí směsi.

4.

Všechno poté ještě jednou krátce ohřejeme, přidáme sůl, pepřa podle chuti můžeme přidat ještě trochu třtinového cukru. Vše nalijeme doláhví a můžeme zasterilizovat. V lednici pak omáčka po otevření vydržíněkolik týdnů.

Tip na vylepšení:

Vlastně vyrobená hořčičná omáčka poslouží jako skvělý doplněk vaší příští grilovací párty.

Další nápady, které by Vás mohli zaujmout

Jaké květiny jsou vhodné k           sušení?


Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?

Připravujeme majoránkovou sůl


Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.

Pampeliškový med


Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel

Přihlaste se snadno pomocí Facebooku

Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.

Přihlásit se Facebookem

Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.

Tipy pro zahradničení, kalendář a vaše otázky
Informace o zpracování osobních údajů - © 2006 - 2024, Code & Design by Dario Kolar