Přináší tak neobyčejnou vůni všem pokrmům,
které s ním připravíte.
Budeme potřebovat: | |
Olivový olej | |
Lístky tymiánu | |
Lístky rozmarýnu | |
Lístky oregana | |
Nové koření | |
Stroužek česneku | |
Chilli papričky |
Do sklenice dáme lístky tymiánu, rozmarýnu a oregana, s nimi přidáme ještě nové koření stroužek česneku a chilli papričky.
Vše zalijeme olivovým olejem a před používáním necháme alespoň 14 dní louhovat.
Nať dobromysli se používá zejména jako koření (pod názvem oregano). Typickým použitím je kořenění pizzy. Kromě toho je též součástí provensálského koření. Chuť je výrazná, ale odlišná od majoránky. Sbírá se kvetoucí nať, přítomnost plodů je nežádoucí.
Chili papričky pěstovali Indiáni již v předkolumbovské době, a to už od 6. tisíciletí př. n. l. Po objevení Ameriky je evropští (zvláště portugalští) kupci rychle rozšířili po celém světě, protože představovaly cenné koření a náhradu za pepř. Velké obliby doznaly především v Indii, kde dnes představují nedílnou součást indické kuchyně. Z Indie se přes Osmanskou říši dostaly do Maďarska, kde z nich maďaři vytvořili své národní koření - mletou papriku.
Můžeme jej použít při přípravě pizzy nebo těstovin, obecně na všechny italské speciality.
Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?
Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.
Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel
Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.
Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.